Food seminars

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Food seminars

With online seminars, the BAV Institute is offering, for the first time, the opportunity to conveniently attend hygiene training or seminars from your own computer.

Änderungen der Leitsätze für vegane und vegetarische Lebensmittel

Untersuchungen nach DGHM, rechtliche Aspekte 

Termin: 14.05.2025; Uhrzeit: 10:00 Uhr bis 10:45 Uhr

Referentin: Maica Greiner, Kundenberatung BAV Institut

  • Aktuelle Fassung der Leitsätze, Anwendungsbereich
  • Rechtliche Regelungen
  • Kennzeichnung veganer und vegetarischer Lebensmittel
  • Praktische Beispiele

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Das Seminar ist kostenlos.


Mikrobiologische Umgebungsuntersuchungen in Lebensmittelbetrieben

Termin: 24.06.2025, 10.00 - 10:30 Uhr

Referentin: Julia Fluhrer, Kundenberatung BAV Institut

  • Probenahme
  • Monitoring
  • Meldepflichten im Rahmen der Zoonoseverordnung

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Mikrobiologische Anforderungen an Wasser in Lebensmittelbetrieben

Termin: 23.09.25; Uhrzeit: 10 Uhr bis 10:45 Uhr 

Referentin: Conny Lechner, Kundenberatung BAV Institut

  • Einführung in die Trinkwasserverordnung
  • Mikrobiologische Anforderungen und Probenahme
  • Legionellen

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Alles Wichtige über Salmonellen

Termin: 25.11.2025; Uhrzeit: 10.00 Uhr - 10:30 Uhr

Referent: Jonas Bowers, Kundenberatung BAV Institut

  • Mikrobiologische Kriterien (Verordnung (EG) Nr. 2073/2005, DGHM-Empfehlungen)
  • Bewertung der Ergebnisse
  • Meldepflicht
  • Verantwortung des Lebensmittelherstellers

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Das Seminar ist kostenlos.


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Conny Lechner
Your contact for the areas of artisanal food producers, communal catering :

Conny Lechner

Phone: 0781-96 94 7-13
conny.lechner@bav-institut.de

Dirk Lorenz
Your contact for food manufacturers and retailers :

Dirk Lorenz

Phone: 0781-96 94 7-23
dirk.lorenz@bav-institut.de

Service

BAV online trainings

With a BAV online training, companies can train their staff flexibly as they see fit and easily meet all legal regulations.

The curriculum is easy to comprehend. The trainings impart important know-how and all participants will receive a training certificate.

We currently offer the following online trainings:

Food industry

  • Hygiene training in accordance with Regulation (EC) No. 852/2004 (duration approx. 60 minutes)
  • Follow-up instruction according to §43 para. 4 Infection Protection Act (duration approx. 20 minutes)
  • HACCP basic training (duration approx. 60 minutes)

Cosmetics industry

  • Hygiene training for cosmetics businesses (duration approx. 60 minutes)
ONLINE-TRAININGS

Your advantage

Advantages of BAV online training

  • can be carried out flexibly at any time
  • fast & cost-effective
  • ideal for new or follow-up training

Further information including a demo version can be found on the Internet at www.bav-onlineschulung.de

Do you have any questions? Give us a call, we will be happy to help.

Karin Heinrich
Your contact person:

Karin Heinrich

Phone: 0781-96 94 7-0
karin.heinrich@bav-institut.de